Köttfärs - och vitkålspytt.
250 g nötfärs
en bit vitkål
1 stor morot
1 palsternacka
några färska champinjoner
salt
peppar
chiptlechilipulver
olivolja till stekning
1/2 gul lök
Grovriv vitkålen, moroten och
palsternackan.
Skiva champinjonerna. (Jag gjorde detta i samma veva när jag rev vitkålen, moroten och palsternacka, bytte bara blad i min matberedare).
Hacka löken och stek det tillsammans
med nötfärsen i olivoljan.
Salta, peppra och ha på chili på
färsen.
När färsen brynts och blivit klar, ha
i riven vitkål, moroten, palsternackan och champinjonerna i
stekpannan och rör om.
Krydda med mera chili.
Låt steka i någon minut.
Servera med en kall sås gjort på
creme fraiche och valfria kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar