måndag 13 januari 2014

Vad ska man göra om man har "överätit"?

Alla hamnar på villovägar ibland. Man är inte perfekt. Men det är hur du hanterar situationen som är det viktiga.

Så innan du säger Sayonara till ditt hälsosamma leverne bara för att du fuskade idag, stanna upp och tänk efter.

Förstå att du inte förstörde för dig själv.
Det där "Jag åt fem kakor, jag kan lika gärna äta hela förpackningen"-tänket är frestande. Men vad för gott gör det? Erkänn för dig själv istället att du föll för frestelsen och "börja om" på ny kula vid nästa måltid.

Svält inte dig själv.
Bara för att du åt de där kakorna ska du inte hoppa över måltider för att komma i balans. Ät regelbundna måltider fulla av fiberrika frukter och grönsaker och ät dig mätt.

Rör på dig.
Gå en promenad eller gå till gymmet. En 10 minuters promenad får dig att må bättre och får dig att gå vidare och glömma det där lilla "fusket".

Kasta bort ohälsosam mat.
Åt du för mycket av födelsedagstårtan som står kvar i kylen efter kalaset? Kasta bort den eller ge bort den till en vän eller granne. Står den inte i kylskåpet kan den inte fresta dig.

Hoppa över vägningen.
Om du är den som väger dig varje eller varannan dag så hoppa över vägningen för den här gången. Det kommer bara göra dig ledsen. Ta nya tag, ät hälsosamt, rör på dig och väg dig om några dagar igen. Det bästa tipset är att endast väga sig en gång i veckan, samma dag, samma tidpunkt, på så sätt ser du större skillnad på vikten och känner dig boostad av dina framgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar